У Херсоні може з’явитися реабілітаційний центр для тварин

6 листопадаа 2014 11:26
hokm.ks.ua

hokm.ks.ua

«Кількість бездомних тварин у нашому місті надзвичайно велика. Причиною цьому є відсутність бюджетної ветеринарної клініки або реабілітаційного центру де жителі міста могли б стерилізувати тварин. У місті є декілька приватних клінік, але ціни в них доступні не всім жителям міста. Тому, ми активно працюємо над створенням комунального реабілітаційного центру», – зауважили представники громадської організації захисту тварин «Шанс» під час зустрічі з керівництвом облдержадміністрації.

Приміщення для реабілітаційного центру виділено Херсонською міською радою у цьому році. Як стало відомо, для роботи у центрі вже запрошено іноземних спеціалістів. А офіційне відкриття планується у наступному році. Проте єдиною проблемою залишається відсутність світла і води. Наразі ця проблема вирішується.
На зустрічі також були присутні представники громадського об’єднання допомоги тваринам «Вірні друзі», які наразі працюють над проблемою запровадження загального чіпування та реєстрації домашніх тварин.
«Досвід перейняли з сусіднього міста – Миколаєва, де ця робота проводиться вже рік. Ми переконані, що така процедура сприятиме зменшенню кількості бездомних тварин у місті. Адже якщо буде чіткий контроль по стерилізації та розведенню домашніх тварин, відповідно, зменшуватиметься і кількість бездомних», – зазначають активісти організації.