«Лицарі минулої епохи» – нова виставка художнього музею

5 листопадаа 2014 08:04
http://www.artmuseum.ks.ua

http://www.artmuseum.ks.ua

Херсонський художній музей ім. Олексія Шовкуненка запрошує на виставку «Лицарі минулої епохи». Експозиція підготовлена ​​з фондів музею. Деякі картини представлені глядачам вперше. Різноманітні сюжети і герої цікавили художників ХХ століття.

«Лицарі минулої епохи» – хто вони? Герої зі сторінок романів, або звичайні чоловіки: будівельники, робітники, інженери, спортсмени. Нібито і звичайні, але все ж увійшли в історію на полотнах художників.

Близько 50 робіт, а саме картини живопису та скульптури з бронзи, шамоту, дерева експонуються на виставці в художньому музеї ім. Шовкуненко.

На думку Влади Дяченко, заступника директора з наукової роботи, виставку «Лицарі минулої епохи» можна назвати й інтернаціональною. Адже тут представлений живопис художників Латвії, Узбекистану, Молдови, України, Північної Осетії. Є й роботи відомих херсонських майстрів: Фелікса Кідера і Федора Загороднюка, Єгора Толкунова і Лазаря Штірмера.

На виставці є і картини, намальовані учнями Олексія Шовкуненка. Це художники, які стали відомими майстрами. Наприклад В.Пузирьков і його робота «Фронтова ніч».