Херсонщина пропонує туристичний маршрут по Нижньому Дніпру

4 листопадаа 2014 07:10
photo.i.ua

photo.i.ua

Туристичний маршрут по Нижньому Дніпру – це водний маршрут на теплоході, туристичних байдарках або інших засобах з організацією риболовлі, юшки, відпочинком на Дніпрі.
Початок в місті Нова Каховка з відвідуванням краєзнавчого музею. Каховської гідроелектростанції, екскурсією по місту. В ході маршруту можливе відвідування наступних історичних і природних об’єктів: геологічного пам’ятника природи у селі Львово, городища Тягинського укріплення і меморіалу 500-річчя запорозького козацтва у селі Тягинка, хатини Остапа Вишні і замовника «Кринківське поселення бобрів» в селі Кринки, місця Олешківської Січі і будинку Поліни Райко в Цюрупинську, музею Чорноморського біосферного заповідника, Голопристанської грязелікувальниці. Кінець маршруту в місті Херсоні. Можливий короткий (Нова Каховка – Херсон), середній (Нова Каховка – Гола Пристань – Херсон) і довгий (Нова Каховка – Рибальче – Херсон) варіант маршруту. Подорож можлива в наступних форматах: історико – ностальгічний туризм «По місцях козацької слави», природознавчий зелений туризм з відвідуванням пам’ятників природи, експериментальний варіант на туристичних байдарках з ночівлею наметах, спортивно – риболовний «Херсонская блесна».
Зворотнє направлення маршруту: Херсон – Нова Каховка. Можливе продовження маршруту вниз за течією до села Геройського, Очакова, села Парутино (історико – археологічний заповідник «Ольвія» ), Миколаєва.