У школах Херсона навчається понад 500 дітей біженців та переселенців

1 листопадаа 2014 10:48
images

vyshneve-romashka.edukit.kiev.ua

Станом на 27 жовтня, в навчальні заклади міста влаштовано 529 дітей, які переселилися з тимчасово окупованої території півострова Крим і районів проведення антитерористичної операції, з них:

– 133 дитини в дошкільні навчальні заклади міста (36 дітей, які виїхали з АР Крим та м Севастополя; 97 дітей – з території Донецької та Луганської областей);

– 396 неповнолітніх в загальноосвітні навчальні заклади (43 дитини, які виїхали з АР Крим та м Севастополя; 353 дитини – з території Донецької та Луганської областей).

Діти, які прибули до Херсона з АР Крим, Донецької та Луганської областей, здобувають дошкільну і середню освіту за місцем їх тимчасового проживання в Херсоні в 74 дошкільних та 60 загальноосвітніх навчальних закладах. Також діти можуть безкоштовно відвідувати гуртки десяти позашкільних навчальних закладів міста.

Управління освіти організувало гаряче харчування за рахунок коштів міського бюджету в межах бюджетних призначень по галузі освіти для дітей громадян України, які прибуватимуть з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей.