У Херсоні пройшов вечір пам’яті Коста Хетагурова

22 Жовтня 2014 11:23

1413885047_777У приміщенні Літературного музею відбувся вечір пам’яті відомого осетинського  поета та художника Коста Хетагурова. На честь 155-го дня народження відомого діяча культури, який один рік свого життя провів на Херсонщині, поціновувачі його багатогранної творчості присвятили тематичну зустріч.

В пам’ять про відомого осетинському художника Коста Хетагурова учасники вечора читали душевну поезію. Крім того, були представлені картини. Одна з них «Образ Святого Пантелеймона» досі зберігається в місцевій Грецькі церкві і вже не один десяток років радує око городян.

Для численних гостей заходу запропонували фільм-біографію про Хетагурова від журналіста ХОДТРК “Скіфія” Анатолія Марущака, колоритні пісні від херсонських учнів та поезію від місцевих літераторів. Ця поетична зустріч виявилася особливо цікавою для молодих херсонців.

За словами організаторів зустрічі, її головна мета – надати всім бажаючим можливість доторкнутися до прекрасного і в черговий раз підкреслити, що людяність і любов не знають відмінностей у культурі і мові. Адже поезія серця зрозуміла кожному.