Фільм херсонських журналістів отримав нагороду міжнародного фестивалю [Відео]

19 Жовтня 2014 10:11
youtube.com

http://ukurier.gov.ua/uk/news/na-blokpostah-zhurnalisti/

Фільм «Весна під прицілом» журналістів Херсонської обласної державної телерадіокомпанії  отримав нагороду Міжнародного фестивалю аматорського фільму «Кінокімерія», що відбувся на початку жовтня в Херсоні.

За втілення актуальної теми творчій групі фільму (автор — Еріка Руіс-Бикова, режисер, оператор — Рустам Авдєєв, керівник проекту — Тамара Муравицька) вручено Велику золоту медаль Міжнародної спілки кіно (UNICA).

Фільм створено у творчому об’єднанні «Ранок» Херсонської телерадіокомпанії «Скіфія». Автори досліджують ситуацію, яка склалася навесні 2014 року після анексії Криму на кордоні півострова з Херсонською областю. Три місяці тривала робота над фільмом. Майже щотижня творча група виїжджала до місць дислокації військових у селища Стрілкове, Червоний Чабан, Чонгар — на кордон з анексованим Кримом.

Працювати доводилось навіть уночі. Щоб краще відчути й передати ситуацію, в якій опинились українські військові, кілька ночей журналісти провели на блокпостах та в місцях дислокації армійських підрозділів.

Про свою роботу автори говорять, що фільм створювали заради миру і життя на землі.