До лав Херсонської державної морської академії прийнято понад 2 тисячі курсантів

19 Жовтня 2014 08:02
3_282

http://www.oda.kherson.ua

Вчора Херсонщина і вся Україна святкувала ювілей найстаршого в державі морського навчального закладу – 180-річчя Херсонської державної морської академії.

Участь у заході «Естафета морських поколінь» з нагоди урочистої посвяти в курсанти поповнення 2014 року на набережній ім.  О. Федорова взяло обласне керівництво, курсанти, студенти та учні державної морської академії, професорсько-викладацький склад, почесні гості, батьки курсантів, учні шкіл міста.
1_255

http://www.oda.kherson.ua

Зазначимо, що до лав курсантів, студентів та учнів академії, коледжу і ліцею прийнято 1935 чоловік. Новобранці пройшли традиційний обряд посвяти в курсанти Херсонської державної морської академії поповнення 2014 року.

Зокрема, усі курсанти нового набору прийняли клятву та присяглися на вірність незалежному українському народу, морю та традиціям свого навчального закладу.
Цікавим обрядом також стало виконання ритуалу одягання морських комірців-гюйсів курсантами старших курсів першокурсникам, як символ морської слави.
Крім того, під час заходу хвилиною мовчання та покладанням вінка вшанували пам’ять героїв-захисників Вітчизни, славетних мореходів, що загинули у морських і Дніпровських пучинах.