У Херсоні рятувальники навчали освітян надавати психологічну допомогу дітям переселенців

17 Жовтня 2014 09:45
0cc535f91a2b9c4a47ad4573ca139726_XL

http://vgoru.org

16 жовтня, у комунальному вищому навчальному закладі “Академія неперервної освіти” в Херсоні відбувся семінар керівників психологічних служб системи освіти області за темою “Соціально-психологічна робота з постраждалими у конфліктний та постконфліктний періоди. Усвідомлення цінності життя».

У його роботі взяли участь і представники Служби порятунку. Так, заступник начальника ГУ ДСНС області майор служби цивільного захисту Катерина Гаврилова довела до відома присутніх інформацію про те, які функції виконували рятувальники під час прийому, розселення, надання допомоги і відправки додому тимчасово переміщених із зони АТО громадян з Донецької і Луганської областей. Також наголосила на такій важливій проблематиці як адаптація переселенців на іншій місцевості, і особливо дітей.

А головний фахівець відділу персоналу ГУ ДСНС майор служби цивільного захисту Євгенія Дімітрова розповіла учасникам семінару про методику надання психологічної допомоги потерпілим від надзвичайних ситуацій та про особливості їх адаптації до подальшого життя. І детальніше зупинилася на основних елементах роботи з найнезахищенішою категорією населення, яка постраждала від негативного впливу надзвичайних ситуацій – з дітьми. Вона охарактеризувала якості людини по яких можна розпізнати рівень його психічного стану. А також доступно поділилася з присутніми навичками як знайти підхід до дитини, заспокоїти її, допомогти розібратися з причинами страху тощо.

Джерело: Вгору