Сергій Шевцов: “Хлопці грають нестабільно”

15 Жовтня 2014 08:30
d7a332411e14769f300879cf8b1d4da6_L

http://fckristal.com

Головний тренер ФК «Кристал» Сергій Шевцов прокоментував попередній матч з ФК “Оболонь-Бровар”:

– Прикро програвати на останніх секундах, але треба шукати в цьому й позитив. Ми грали на виїзді проти серйозної команди, яка ставить високі завдання. Тому зіграти з ними 95 хвилин 1:1 – це позитивний момент. Ми маємо чимало проблем, яких немає у суперника, але можемо діяти на рівних. Звичайно, суперник більше володів ініціативою, але час від часу ми діяли непогано, відповідали контратаками. У першому таймі в нас випали гравці атаки: Гливий, Петришин і Мартян. Без них і Риженко виглядав невиразно. Фактично вісьмома людьми протистояли супернику. Причина поразки в тому, що велике навантаження лягло на оборону, яка без допомоги атаки, не витримала тиску. Не допомогли й зроблені заміни, на відміну від попереднього матчу. Ні Піркавець, ні Овчинніков, ні Барладим не покращили нашу гру, а моментами навіть навпаки. Щодо Лаптєва, то ми віримо в цього гравця, але він не може знайти себе. Ось і в цьому матчі він не справився із завданням не дати зробити подачу з флангу на останніх хвилинах.

– Чому так сталося, що випала ціла ліня атаки?

– Передусім через відсутність досвіду цих гравців. Гливий і Мартян не грали в професійній лізі, Петришин провів лише кілька матчів за «Карлівку». Хлопці грають нестабільно, не знаходять в собі сили сконцентруватися. Після вдалого старту ми провалили матч з «Кременем» через цю нестабільність, неготовність грати вирішальні матчі, які б дозволили зачепитися за хороше місце вверху таблиці. Схожа ситуація вийшла і в цьому матчі.

– Наступний матч теж дуже серйозний. Як ви гадаєте, після попереднього туру ваші підопічні зможуть відновити потрібну психологічну стійкість?

– У нас зараз низка важливих матчів з лідерами. Я намагатимусь допомогти, будемо налаштовувати, тренувати, мотивувати. З нами також продовжує займатися психолог. Чи вийде це зробити швидко – покажуть матчі. Але футболісти повинні зрозуміти, що багато залежить від них. Чи готові вони не просто грати, а робити це на максимальному рівні, не провалюватись і прагнути до саморозвитку.