Патріарх Філарет разом з херсонцями молився за мир в Україні

13 Жовтня 2014 07:18
dsc_0075

Фото Івана Антипенка

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет завітав до Херсонської області з дводенним візитом. В суботу Патріарх провів низку зустрічей із представниками влади, громадськими діячами, митцями, духовенством. В обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша Філарет спілкувався з жителями Херсонщини, відповідав на актуальні питання сьогодення: щодо військово-політичної ситуації в Україні, розколу церков, єдності вірян, військового капеланства, майбутнього нашої держави.

В неділю на площу Свободи прийшло близько тисячі херсонців. Тут Святійший прочитав проповідь, подякував городянам за гостинний прийом, їх патріотизм і наголосив на важливості міцної віри у перемогу України, які б випробування нам не посилав Господь.

«Ми відчуваємо, що український народ був роз’єднаний. Нас розділяли. Політичні партії говорять про єдність, а привести до неї не можуть… Тому Бог втрутився в нашу сучасність. І стражданнями, і смертю приводить нас до єдності. Ми бачимо її в тому, що захищати нашу землю на Донбасі добровільно йдуть батальйони з усієї України. Заради чого вони ідуть на смерть? Заради любові до свого народу, до своєї сім’ї, до своєї держави, до своєї історії і до своєї культури. В їх серцях є та любов, до якої закликає нас Бог. І ця любов подолала страх смерті, – говорить Патріарх Філарет. – Процес, який відбувається в Україні, направлений Богом на Добро нашого народу. Що буде далі? А далі буде Перемога. Коли ми виконаємо божий намір: будемо милостиві і милосердні, будемо звертати свої серця до Нього. І перемога буде обов’язково. Чому? Тому що Україна – мирна держава. Ми це виявили, коли віддали ядерну зброю… Ми не очікували, що братній народ у своїй більшості готовий з нами воювати. Тепер, маючи явного ворога, ми повинні озброюватись, щоб захищати свою землю. Ми не повинні впадати у відчай. З нами Бог. І з нами правда».

Після проповіді Патріарх прочитав молитву за мир в Україні, за воїнів, які захищають нашу державність і рідну землю, за те, «щоб як щезає дим, щезли вороги наші».

Після молитви Філарет окропив освяченою водою військовослужбовців Збройних Сил України, прикордонників та інших вірян, які завітали на площу.

Джерело: День