На Херсонщині учасникам АТО виділили 4,5 тис. га землі

13 Жовтня 2014 15:27
8685_thumbНа сьогодні, до органів місцевого самоврядування для розгляду надійшло 233 заяви від мобілізованих до лав Збройних Сил України військовослужбовців та переселенців з тимчасово окупованих територій про передачу у власність земельних ділянок. З них місцевими радами прийнято рішення про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок 17 військовослужбовцям під житлове будівництво загальною площею 2,903 га.
Крім цього, 131 заява про передачу у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення надійшла до Головного управління Держземагентства у Херсонській області, по яким видано накази про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого господарства 100 громадянам на площу 103,82 га.
Загалом для забезпечення земельними ділянками зазначеної категорії громадян визначено земельні масиви в межах та за межами населених пунктів, які можуть бути безоплатно передані у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків і ведення особистого селянського господарства загальною площею понад 4,5 тис. га.