З Херсонщини в Стамбул з листопада ходитиме пором

10 Жовтня 2014 07:41

img_4446На початку листопада розпочне роботу нова поромна переправа, яка з’єднає турецький Стамбул та розташований на Херсонщині Скадовськ.

Про це повідомив в ефірі “Скіфії” голова облдержадміністрації Андрій Путілов. “На початку листопада запуститься поромна переправа Стамбул – Скадовськ. Це дуже цікавий інфраструктурний проект, який дасть Херсонщині друге дихання”, – розповів він.

Відкриття цієї поромної переправи сприятиме перетворенню Херсонщини на важливий логістичний центр, стимулюватиме будівництво тут нових підприємств, готелів, автозаправок та інших об’єктів, які дадуть області нові робочі місця.

Довідково. В акваторії Скадовського морського торговельного порту та на фарватері до порту цієї осені розпочалися днопоглиблювальні роботи. За інформацією Херсонської ОДА, акваторію і фарватер поглиблять на 1 метр. В результаті цих робіт Скадовський морський торговельний порт стане глибоководнішим, і зможе приймати з Туреччини пороми великої вантажопідйомності. Очікується, що ці пороми перевозитимуть щороку до 40 тис. фур товарів.

Джерело: Укрінформ