Микола Томенко: Україна приречена, якщо і надалі буде «державою одного дня»

10 Жовтня 2014 08:09
tomenko-299x200

http://tomenko.ua

Про це радник Президента України Микола Томенко сказав, презентуючи «Стратегію реформ-2020» на зустрічі зі студентами та викладачами дніпропетровських вишів.

«Сьогодні, коли говоримо про майбутнє України, зокрема, про переобрання нового парламенту та наступне формування уряду, ми говоримо про пошук інструментів для реалізації стратегічного курсу нашої держави – утвердження європейських стандартів та вступу до Європейського Союзу», – зазначив М. Томенко.

На його переконання, біда попередньої влади полягає в тому, що вона вважала за зручніше маневрувати із визначенням геополітичної стратегії України: один день бути в Європі, інший – в «Руському мірі», один день виступати за класичну ринкову модель, інший – за соціально орієнтовану, один день битися за безоплатну медицину, а на наступний – утверджувати систему страхової медицини.

«Це мусить закінчитися, оскільки ми дійшли межі, за якою Україна нарешті мусить чітко визначитися зі своєю стратегією, планом та механізмом дій. Саме тому Президент запропонував, що під час парламентської виборчої кампанії і після неї відбулася серйозна дискусія довкола стратегії розвитку України на найближчі роки, де не просто будуть означені необхідні реформи, а і механізми, як їх реалізувати, а також законопроекти, які необхідно ухвалити в парламенті», – підсумував М. Томенко.