Херсонській обласній філармонії – 70 років!

10 Жовтня 2014 11:50

fGzrv1EB4EcПонад півстоліття, Херсонська обласна філармонія є центром культурного життя Таврійського краю. У жовтні заклад святкує свій 70-річний ювілей. З цього приводу у великій залі музичного училища відбувся концерт, на який прийшли давні друзі філармонії і просто любителі високого мистецтва.

Ще до закінчення Другої світової війни, в 1944 році, одним з перших розпоряджень керівництва відділу у справах мистецтв було створення Херсонської обласної філармонії. Талановитий керівник, який її очолював з 1961 року – Ілля Добрикін, зміг підняти філармонію до висот першої концертної організації всієї країни. Чимало видатних колективів і виконавців починали своє творче життя саме звідси. Тоді філармонія вважалася однією з найкращих у Радянському Союзі. Її сцена приймала П’єху, Лещенко, Серебрякова, Руденка, Гуляєва та інших зірок.

Сьогодні гордістю філармонії є камерний оркестр “Гілея”, створений близько 35 років тому. З перших днів музиканти виконують світову класику, твори українських композиторів, мають велику гастрольну практику. Представляють філармонію і такі майстри сцени, як народні артисти Наталія Лелеко, Харіс Ширінський, заслужена артистка України Тетяна Григор’єва, лауреат багатьох конкурсів Любомир Солецький та інші артисти, яких вже знають далеко за межами країни.