Аграрний університет відсвяткував 140-річчя

10 Жовтня 2014 09:16

9mvdspx0qcyВ актовій залі Херсонського державного аграрного університету (ХДАУ) вуз-іменинник привітали перші особи міста та області, ректора інших університетів та інші почесні гості.
«Ваш університет – один з найстаріших вищих навчальних закладів на півдні України, який готує фахівців для агропромислового комплексу, екології, водного господарства, будівництва та інших галузей економіки Херсонської області та південного регіону України», – сказав голова облдержадміністрації Андрій Путілов.

Історична довідка.

1 вересня 1874 року було відкрито Херсонське земське сільськогосподарське училище ІІІ ступеня з трирічнім, потім чотирирічним строком навчання. У 1883 році училище було реорганцізовано у середній учбовий заклад ІІ ступеню з 6-річним сроком навчання, сьомим — практичним. У 1919 році відбулося перетворення училища на Херсонський сільськогосподарський інститут. Інститут працював кілька місяців. У 1920 році відбулося об’єднання Херсонського сільськогосподарського училища з Політехнічнім Інститутом у сільськогосподарський технікум зі статусом вузу. 1928 рік – сільськогосподарський технікум реорганізовано в Херсонський сільськогосподарський інститут ім. О. Д. Цюрупи. 2 червня 1998 року відбулося перетворення Херсонського сільськогосподарського інституту на Херсонський державний аграрний університет.

Інформація про святкування 140-річчя ХДАУ