У Новотроїцькому районі пройшов “Тиждень захисту прав дитини на ринку праці”

8 Жовтня 2014 20:09
8615_thumb

http://www.oda.kherson.ua

З метою інформування учнівської молоді про свої права та забезпечення гарантій зайнятості у сфері працевлаштування неповнолітніх Новотроїцьким районним центром зайнятості був проведений “Тиждень захисту прав дитини на ринку праці”. У його рамках відбувся профінформаційний захід з учнями Новотроїцької гімназії під назвою «Права дитини на ринку праці», під час якого спеціаліст з профорієнтації та юристконсульт центру зайнятості разом із спеціалістом служби у справах дітей райдержадміністрації ознайомили школярів з Конвенцією ООН та її основними положеннями.

Також для учнівської молоді в районному центрі зайнятості був проведений день відкритих дверей, у ході якого діти були ознайомлені із забезпеченням гарантій зайнятості у сфері працевлаштування осіб у віці до 18 років, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з трудовим законодавством щодо таких осіб.
На завершення “Тижня захисту прав дитини на ринку праці” фахівці районного центру зайнятості провели з учнями Новотроїцької ЗОШ № 1 професіографічні екскурсії до районного управління юстиції, виконавчої служби та районного суду, під час яких учні ознайомилися з діяльністю структурних підрозділів та специфікою роботи цих установ. У ході проведення тижневика усі його учасники отримали корисну інформацію про законодавство України щодо праці дітей та захисту їх прав і кваліфіковані відповіді на поставлені запитання.