Херсонські майстри пензля відзначають професійне свято

6 Жовтня 2014 16:05
vustavka_06 10 _2

http://www.city.kherson.ua

За традицією до свого професійного свята – Дня художника, яке відзначається у другу неділю жовтня, херсонські митці відкрили виставку своїх робіт.

Її учасниками стали члени обласної спілки, художники міста, студенти Херсонського державного та технічного університетів. В експозиції, що з 3 жовтня працює у виставковому залі на площі Свободи, представлено різножанрові роботи декоративно-прикладного мистецтва, живопису, графіки, скульптури, всього 78 робіт.

За традицією у колі художників була вручена щорічна відзнака «Кращий художник 2014 року», ним стала Олена Ульянова, яка працює в галузі декоративно-прикладного мистецтва (текстиль).

В урочистому відкритті виставки взяв участь міський голова Володимир Миколаєнко. «Я не буду бажати художникам натхнення, бо цього їм точно не бракує. Я бажаю митцям достатку і благополуччя, бо не вважаю, що художник повинен бути голодним. А ще, я бажаю нам всім миру, бо творити спокійно в умовах війни не може ні художник, ні архітектор, ні скульптор, ні представник будь-якої іншої професії», – сказав у своєму вітальному слові міський голова Володимир Миколаєнко.