Монографію про Херсонщину представили на міжнародній історичній конференції

4 Жовтня 2014 10:15

Iсторики_6Міжнародна історична конференція, присвячена 70-річчю утворення Херсонської області, відбулася в державному університеті. Понад півсотні учасників з різних провідних наукових та навчальних закладів, говорили про соціокультурну історію нашої області.
Історики, археологи, краєзнавці і навіть біологи протягом дня говорили про основні віхи становлення Херсонщини в контексті історії України. До цієї Міжнародної конференції в ХДУ готувалися ретельно. Запрошували відомих вчених, підбирали цікаві теми, видавали нові актуальні монографії.
Iсторики_5Як розповів професор, завідувач кафедрою всесвітньої історії та історіографії ХДУ Віталій Андрєєв, її запланували два роки тому, і весь цей час готувалися до неї. Конференція мала полідисциплінарний характер. На ній були присутні історики, археологи, а також біологи та представники інших кафедр. Актуальні питання Херсонщини обговорювалися в трьох наукових секціях. Серед доповідачів не тільки відомі вчені, але й молоді дослідники. Адже поєднання досвіду і свіжого погляду надає конференції ще більшої цікавості, вважає Лариса Цибуленко, завідуюча кафедрою історії України та методики викладання.
До ювілею області кафедра видала й нову монографію «Херсонщина від найдавніших часів до сучасності». Тут розділи присвячені середньовіччю, новій та новітній історії. На думку вчених, книга зацікавить широке коло читачів.
Була тут не тільки наукова література, а й історичні докази того, як жили на Херсонщині понад 2000 років тому. Перш за все – це археологічні знахідки з грецького поселення поблизу села Дніпровське Білозерського району. Там вже більше 20 років студенти-історики ХДУ, чи не єдині на півдні України, проводять власну археологічну експедицію.

Джерело: МОСТ