На кордоні з Кримом будуть створені інформаційні пункти

3 Жовтня 2014 14:10
IMG_3150

http://www.oda.kherson.ua

Українська митниця ввела нові правила вантажообігу між Україною та Кримським півостровом. З цим нововведенням ознайомлені ще не всі водії. Тому, не дивно, що виникають кілометрові черги та затори на пропускних пунктах на адміністративному кордоні Херсонщини з Кримом.

«Але ми знайшли вихід, – повідомив очільник області Андрій Путілов. – Перед контрольно-пропускними пунктами будуть створені інформаційні пункти, розмістять дошки оголошень, де водіям роз’яснюватимуться нові правила вантажообігу та роздаватимуться інформаційні листівки, в яких буде чітко зазначено перелік усіх необхідних документів для декларування вантажу та сам процес декларування. Митна служба має покращити інформування населення».
З 27 вересня українська митниця перейшла на режим роботи із Кримом в такому форматі, в якому працює з іноземними державами.
Так, на товари, що переміщуються до Криму складається відповідна декларація. Якщо вони переміщаються на територію Криму – це експортна декларація переміщення в режимі експорту довільної економічної зони. Якщо товари переміщуються з Кримської території, то на ці товари складається декларація імпорту, ввезення на територію України.