Микола Томенко: “Європейські стандарти виборів – це не дорога фотосесія, а визначення стратегії України”

30 Вересня 2014 15:55
tomenko31

http://tomenko.ua

Обговорюючи в ефірі каналу «ICTV» «Стратегію-2020», представлену нещодавно Президентом України, його радник Микола Томенко зазначив, що в ній йдеться, зокрема, і про європейський стандарт того, як треба правильно організовувати вибори, оскільки ми зараз обираємо парламент, який мусить разом з Президентом і новим Урядом, як мінімум, протягом найближчих років діяти злагоджено, за зрозумілою системою і не змінювати стратегію розвитку країни.

Він зауважив, що саме зміна стратегій попереднього президента Януковича та його команди, які не могли чітко визначитись, чи вони йдуть у Європейський Союз, чи у Митний Союз, власне, і призвела до трагічних подій в Україні.

«Тому ідея команди нинішнього Президента полягає в тому, щоб ми під час виборчої кампанії скористалися можливістю продебатувати не лише загальний європейський вектор розвитку України, а і чіткі механізми того, як побороти корупцію, підвищити освіченість суспільства, забезпечити вищі стандарти охорони здоров’я тощо», – зазначив Микола Томенко.

Натомість, за його словами, на жаль, сьогодні ще не вдається зламати традиційну, усталену систему ведення виборчої кампанії.

«Досі попри всю воєнну риторику партії мільйонні кошти витрачають на фотосесії: хтось фотографується з автоматом, хтось – з дітьми, хтось – з друзями. Натомість важливо було би змінити формат виборів і перейти від фотосесій до дискусій щодо визначення стратегії розвитку України», – вважає Микола Томенко.