На Херсонщині розпочалися навчання добровольців з вогневої підготовки

29 Вересня 2014 17:02
4_179

http://www.oda.kherson.ua

Цієї неділі на військовому стрільбищі особовий склад роти охорони Херсонського обласного військового комісаріату взяв участь у навчальних заняттях з вогневої підготовки.  Це добровольці з Херсону та області, хлопці абсолютно різного віку, але всіх їх об’єднує бажання – захищати свою країну.

У процесі навчання особовий склад набуває знання щодо принципів будови стрілецької зброї, гранатометів, суті процесів, які відбуваються у механізмах та системах зброї при стрільбі, характеристик бойових властивостей зброї.

1__10А також отримують практичні навички і вміння щодо ведення влучного вогню із штатної зброї, управління вогнем підрозділів в бою, формують високі морально-бойові та психологічні якості. Протягом шести місяців кожні вихідні відбуватимуться такі заняття.

Заняття пройшли під керівництвом військового комісара обласного військового комісаріату Сергія Коки: «Згідно Указу Президента України щодо озброєння населення України у разі агресії ми укомплектували та призначили роти охорони та загони оборони. Я вважаю, що кожен військовослужбовець повинен вміти поводитись з будь-якою зброєю. В той же час потрібна максимальна організованість та концентрація. Особовий склад, який брав участь у практичних заняттях, продемонстрував високий рівень професійної підготовки», – підкреслив він.