Микола Томенко: “Щоб виграти війну у Росії, треба спочатку виграти війну у корупції”

28 Вересня 2014 09:32

7-301x200Про це в ефірі на Черкаській ОДТРК сказав народний депутат, радник Президента України Микола Томенко.

«Одним із пріоритетів «Стратегії 2020», що її презентував нещодавно Президент, є боротьба з корупцією, оскільки ми прекрасно розуміємо, що перемогти у війні без цього не можливо, – підкреслив Томенко. – Неможливо тому, що ті гроші, які Президент «вибиває» за кордоном, чи ті кошти, які перерозподіляються в бюджеті з соціальних і гуманітарних статей на військові – і далі будуть чиновниками розкрадатися, а міністри використовуватимуть старі схеми відмивання коштів, починаючи з «Укрзалізниці» (про що багато пишуть у пресі) і закінчуючи корупційними схемами на місцях. За таких реалій очікувати переможної війни не доводиться».

На думку політика, також небезпечною є тенденція на кшталт: «Давайте спочатку переможемо у війні, а потім будемо щось робити».

«Уряду чи місцевим адміністраціям ніхто не заважає робити реформи. Тим більше, що абсолютна більшість людей, які прикриваються війною, не воюють в зоні АТО, а лише розмірковують про війну. Тому другий пріоритет – невідкладні реформи, починаючи з судової влади і закінчуючи енергетичною сферою», – зазначив Микола Томенко.