Сергій Шевцов — про матч з «Енергією»

25 Вересня 2014 14:20
e561084e9220383c7204eb40f9bc13f1_L

http://fckristal.com

Головний тренер ФК «Кристал» Сергій Шевцов – про матч з «Енергією»:

– Передусім хочу привітати всіх херсонців з перемогою в День міста. Я думаю, що ми зробили свято для глядачів, які прийшли подивитися футбол і зробили свято для себе після низки невдалих ігор. Нам дуже потрібна була перемога. Ми з суперником добре знаємо один одного. Та, незважаючи на це, з часом у складах і грі команд відбуваються зміни. Я наживо дивився матч «Енергії» з «Черкаським Дніпром», але по відомим нам причинам, оцінити силу суперника в цій грі не вдалось. Тому ми прийняли рішення зіграти зі схожою тактикою, яка принесла нам перемогу 4:1 в минулому чемпіонаті. Ми зіграли більше в позиційній обороні, розташовуючись трохи нижче, ніж зазвичай. Нам потрібен був простір в атаці, адже знали, що суперник багато пропускає. Як наслідок забили швидкий гол, мали кілька хороших атак і контратак. Але було й багато браку, не вистачало вдалої першої передачі в розвитку атак. Пропустили через грубу помилку воротаря. Але відігралися швидко, на перерву пішли з перевагою, тому в другому таймі вирішили особливо не міняти малюнок нашої гри. Суперник грав агресивно, нав’язував багато боротьби, тому ми свідомо віддали ініціативу. Для них це теж було несподівано. Я радий, що мої задуми принесли результат. Сьогодні фортуна була і на боці суперника. Зокрема, у моменті з другим голом. Удар зі штрафного вийшов ідеальним. Але ми продовжили атакувати, мали два гострих виходи, але були зафіксовані офсайди. Загалом другий тайм був складним. Приємно, що гру освіжили заміни. Зокрема Гливий вдало діяв у атаці, хоча спочатку помилився, заробивши стандарт, з якого ми пропустили. Якщо він буде так помилятися, а потім так виправлятися – я не проти. Так само Петришин і Двбиш додали креативу в атакувальних діях.

– Як прокоментуєте дії арбітра в кінці матчу?

– Як я вже говорив, команда суперника грала дуже грубо. Можливо, через те, що так налаштувались на дербі. Їх не зупиняли жовті картки, а арбітр не міг попереджати за кожну грубість, бо в «Енергії» не лишилося б гравців. Стосовно пенальті: я коли незадоволений, я висловлююсь. Так само скажу і цього разу: є комітет арбітрів, відповідні органи, вони повинні переглянути цей епізод, зробити свої висновки. Особисто я в сучасному футболі бачу багато таких пенальті. Я розумію обурення суперника, це емоції. Але я чимало раз спостерігав, як воротар, виходячи на м’яч, коліном б’є гравця атаки. В таких епізодах призначають пенальті. Добре, що ми забили ще четвертий гол, закріпили свій успіх, знявши питання про сильнішого в цьому протистоянні.

– На матч з «Енергією» з капітанською пов’язкою «Кристал» вивів Семен Дяченко. Відбулася зміна капітана?

– Я неодноразово говорив, що в команді не вистачає нових лідерів замість тих, які пішли. Людей з характером. Це було яскраво видно в останніх турах. Більше того, не на своєму рівні почали грати ті, на кому багато трималося в минулому сезоні. Одним із таких гравців є Дяченко. Тому ми разом із Сергієм Цоєм вирішили довірити цю пов’язку Семену, щоб у нього підвищилась відповідальність, щоб він проявляв більше ініціативи. Так виходить, що в нього зараз немає конкуренції на позицію, тому проявилась розслабленість. Вирішили таким чином додатково його мотивувати. І цей матч Семен провів на дуже високому рівні. Подумаємо над тим, щоб він виводив команду в ролі капітана й далі.

Прес-служба ФК «Кристал»