В ХНТУ підтримали захисників Херсонщини, провівши благодійний ярмарок

24 Вересня 2014 16:21

0877-1У  стінах Херсонського національного технічного університету відбувся благодійний ярмарок на підтримку захисників Херсонщини.

Патріотичний захід був організований викладачами та студентами кафедри обліку і аудиту. Акцію відвідали представники ректорату, декани та більшість викладачів, працівників адміністративного апарату і студентів університету.

Жіноча половина кафедри обліку і аудиту представила вироби кулінарного мистецтва власного виробництва: чудові тістечка, пироги й торти синього та жовтого кольорів, апетитні кекси, глазуроване печиво. Відвідувачі отримали прекрасну нагоду поласувати свіжою випічкою, насолодитися ягідними напоями та одночасно зробити свій внесок у спільну справу.

На всі солодощі було встановлено стартову ціну, яку покупці могли збільшити на власний розсуд. Чарівні продавці смачненького, одягнені в яскраві вишиванки, із сяючими посмішками навперебій рекламували духмяну продукцію. Кожна група студентів жадала якомога швидше розпродати свої ласощі та зібрати найбільшу суму пожертви.

Святкове дійство проходило під гаслом: «Ми – краплі в океані, що змінять Україну!» Студентка кафедри обліку і аудиту Даша, розповіла про мету акції. «Всі люди вболівають за мир в Україні. Наша мета – допомогти їй вистояти в ці нелегкі часи. Україна має бути цілісною, красивою і такою ж солодкою, як цей торт!» – додала дівчина, вказуючи на бісквітно-шоколадний виріб, прикрашений синьо-жовтою присипкою.

Ініціювала благодійну акцію завідувач кафедри Ольга Сарапіна. «Ідея провести ярмарок виникла завдяки благодійному телемарафону, оголошеному ТРК «Скіфія». Спосіб збирання коштів на армію обумовлений тим, що переважна частина студентів нашої кафедри – дівчата, майбутні господині. Усі гроші, отримані під час акції, будуть перераховані на рахунок Херсонського обласного благодійного фонду «Захист».Окрім збирання коштів, ми маємо на меті виховувати в наших студентах патріотизм, здатність співчувати. Серед захисників кордонів Херсонської області є і наші студенти. Перед нами стоїть важливе завдання показати, що прагнення миру в Україні жодним чином не допускає ворожого ставлення до росіян, адже і в нашому університеті навчаються громадяни Російської Федерації. Вони беруть участь у сьогоднішній акції нарівні з іншими, а це дуже символічно», – розповіла завідувач кафедри ХНТУ.

Весь час у холі університету лунали українські пісні, майоріли синьо-жовті прапори та стрічки, з різних боків було чути привітання: «Слава Україні!» та відповідь: «Героям слава!».

Спільними зусиллями на потреби української армії зібрали 4000 гривень. Організатори обіцяють, що ця акція далеко не остання, та закликають всіх охочих приєднатися до проведення заходів на підтримку наших захисників.

Джерело: ПІК