Зупинено спробу дестабілізувати ситуацію на Херсонщині!

23 Вересня 2014 19:15
8427_thumb

http://www.oda.kherson.ua

Сьогодні правоохоронні органи і обласна влада змогли вчасно попередити проходження сепаратистських мітингів, які, за інформацією з Інтернет-джерел, мали відбуватися об 11.00 годині на площі Свободи та у парку Слави.

Координатори мітингів були затримані та доправлені до райвідділу для встановлення правоохоронними органами їх особи та мети участі у зазначених заходах.
Наразі було з’ясовано, що серед учасників сепаратистських мітингів були жителі інших обласних центрів, зокрема Запорізької області.
Як повідомили правоохоронці, розглядається питання запровадження кримінального провадження.
Наголосимо про те, що ефективність проведеної роботи була би не можлива без допомоги громадських організацій.
Зазначимо, останнім часом у м.Херсоні почастішали випадки проведення мітингів, метою яких, як заявляють їх організатори, є більш ніж важливі нині для нашої країни та області ідеали – мир, стабільність, злагода, порядок.
Разом з тим, у своїх виступах учасники таких масових заходів суворо дотримуються проросійської риторики, заявляючи про необхідність виведення українських військ із зони АТО.
Подібні провокаційні акції дестабілізують ситуацію в області, штучно нагнітають суспільне протистояння, викликають бурхливе обурення херсонців, переважна більшість яких є справжніми патріотами України, готовими захистити державу і рідний край.
Іншою спільною рисою мітингів «на підтримку миру» стає те, що у повідомленнях про їх проведення, наданих організаторами до Херсонського міськвиконкому, в якості контактних осіб вказуються люди, абсолютно не причетні до цих заходів (або взагалі значаться вигадані громадяни), протизаконно використовуються назви громадських об’єднань, які не мають жодного відношення до організації таких публічних акцій.
Подібна ситуація характерна для резонансних мітингів, що відбулися 30 серпня, 12 і 18 вересня, а також для акцій, які були попереджені 23 вересня на пл.Свободи (перед будівлею обласної державної адміністрації) та у парку Слави.
Так, у заявках на проведення сьогоднішніх заходів містилася інформація про відповідальних осіб, одна з яких виявилася мешканцем іншого міста і не мала уявлення про проведення акції. Телефонний номер іншої людини взагалі не обслуговувався.
У зв’язку з цим, обласна державна адміністрація звернулася до правоохоронних органів з вимогою розібратися у ситуації навколо протизаконної організації масових акцій, знайти винних у наданні неправдивої інформації та намаганнях порушити спокій і злагоду в області.
Облдержадміністрація також звертається до мешканців Херсонщини із закликом не піддаватися на провокації, не брати участі в акціях, невідомі організатори яких намагаються використати людей у власних політичних, антидержавницьких цілях або на догоду певним політичним силам; не продавати свій голос і власну громадянську позицію, не зраджувати українському народу, а в разі володіння інформацією про можливі провокації – звертатися до правоохоронних органів.
Тільки об’єднавшись, ми зможемо зберегти незалежну єдину Україну, захистити Херсонщину і рідне місто!