В Херсоні на чотири почесних громадянина більше

15 Вересня 2014 11:15

З нагоди 236-ї річниці заснування міста Херсона депутати міської ради присвоїли звання «Почесний громадянин міста Херсона» чотирьом херсонцям:

Загороднюку Федору Івановичу ветерану Великої вітчизняної війни, учаснику Сталінградської битви. За високі творчі здобутки, талант художника, змістовні твори він отримав звання «Заслужений художник України». Велику кількість своїх робіт він подарував місті, частина з яких знаходиться в обласному художньому музеї ім. О.Шовкуненка.

Суворову Павлу Яковичу, ветерану суднобудівної галузі. Він пройшов трудовий шлях від суднового складальника-добудовника до заступника директора з виробництва, головного будівельником суден. Під його безпосереднім керівництвом було організовано оновлене виробництво – судноремонт та модернізацію суден з декласифікацією згідно вимог морського Регістра на заміну річкового. Це дозволило зберегти та розвинути потужності, які простоювали в період стагнації.

Ломако Людмилі Василівні, головному лікарю комунального закладу «Херсонська міська клінічна лікарня ім. О.С.Лучанського», депутату міської ради 10 скликань. Людмила Ломако працює в лікарні ім. О.Лучанського з 1974 року лікарем-терапевтом цехової дільниці, лікарем-кардіологом інфарктного відділення, заступником головного лікаря по медичній частині. З 1990 року призначена головним лікарем лікарні.  Під головуванням Людмили Ломако лікарня акредитована всесвітнім дитячим Фондом ЮНІСЕФ на звання «Лікарня доброзичлива до дитини», у 2012 році на базі лікарні відкрито міський «Центр серця».

Бардачову Юрію Миколайовичу, ректору Херсонського національного технічного університету. Доктор технічних наук, професор, Відмінник освіти України, Заслужений діяч науки і техніки України, дійсний член декількох галузей Академій.