На Херсонщині обговорили заходи до Всесвітнього Дня туризму та Таврійського інвестиційного туристичного форуму

12 Вересня 2014 16:33
8295_thumb11 вересня 2014 року у прес-клубі «Новий день» відбулась прес-конференція на тему: «Інформування анонсу заходів до Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні та Таврійського інвестиційного туристичного форуму» за участю представників ЗМІ м.Херсон.
27 вересня по всьому світі відзначатимуть День туризму, який був заснований в 1979 році Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організацією в цілях пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти. До відзначення Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні управлінням туризму та курортів облдержадміністрації протягом вересня поточного року заплановано проведення наступних туристичних заходів:
– Туристично-мистецька акція «Маяк-Пацифік-Джарилгач». З метою підвищення туристичної привабливості Херсонщини на території о.Джарилгач буде створена сучасна арт-площадка, в якій візьмуть участь фотохудожники, майстри боді-арту, стріт-арту, ленд-арту, учні учбово-естетичного комплексу «Художня школа».
– Фотовиставка «Туристичні фотопікніки в Таврії – 2014». Фотопікнік – це своєрідна екскурсія-фотосесія, де по всьому маршруту розкидані мальовничі локації, що перетворюються в знімальні майданчики на історичні або літературні сюжети. Особливістю фотопікніка є те, що в якості акторів виступають самі екскурсанти, перетворені сценічними костюмами часом до невпізнанності.
– Фотопікнік «Спробуй місто на смак!». Жителі та гості міста матимуть унікальну можливість поринути у невигадані історії з життя херсонського клубу знаменитих капітанів.
– Таврійський інвестиційний туристичний форум. Метою заходу є активізація розвитку внутрішнього та в’їзного туризму в Таврійському регіоні, залучення інвестицій у найбільш перспективні об’єкти туристично-рекреаційної галузі, представлення туристичних можливостей Таврійського краю, налагодження ділових та партнерських відносин між учасниками туристичного ринку.
Програмою Форуму передбачаються ділові зустрічі, робота демонстраційних майданчиків, інформаційно-презентаційні заходи, знайомство з об’єктами туристичного кластеру, участь у регіональному фестивалі активного туризму та відпочинку «Tavria Fest» та ювілейній XV Міжнародній виставці-ярмарку «Таврійський ярмарок». Форум вдбудеться 26-28 вересня у м.Нова Каховка.
– Регіональний конкурс «Топ-10 туристичних перлин Херсонщини». До Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні управлінням туризму та курортів облдержадміністрації започатковано проведення регіонального конкурсу «Топ-10 туристичних перлин Херсонщини».
Районними державними адміністраціями та міськвиконкомами міст обласного значення надано понад 200 пропозицій щодо туристичних атракцій Херсонщини, серед яких подієві заходи (фестивалі, свята, народні гуляння, змагання тощо), природні, архітектурні, історико-культурні туристичні об΄єкти, самобутні колоритні етнофольклорні колективи, народні традиції, ремесла.
За результатами проведеної роботи та отриманих пропозицій стосовно найцікавіших туристичних атракцій буде сформовано туристичний довідник-каталог «Туристичні перлини Херсонщини», випуск якого заплановано на 2015 рік.