У Херсоні пройшов марш миру і єдності

8 Вересня 2014 07:23

dsc_1856На площі Свободи в неділю зібралося чимало містян. Майданівці, активісти, волонтери, священики, представники влади і звичайні херсонці доєдналися до маршу миру і єдності. Люди вийшли підтримати патріотів Донбасу, які готові боронити свою землю від ворога, вийшли показати всім, що Херсон – це Україна. У форматі «вільного мікрофона» спікери наголошували на важливості таких публічних акцій, де збираються однодумці, де гуртуються нові активісти і відбувається пряме спілкування з владою. Люди висловлювали готовність боронити свій край у разі зовнішньої агресії.

Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко вкотре підкреслив свою тверду позицію: він зробить все, аби в місті був мир і спокій, а за потреби активних дій – всіляко сприятиме захисникам українського Херсона.

«Ми повинні розуміти, що ніхто нас не залишить у спокої, попри оголошене перемир’я. Путін чомусь вирішив, що він збирач земель руських. То нехай би зібрав до ладу свій далекий схід. В цей час ми повинні вирішити, як саме кожен боронитиме нашу державу, як ми будемо боронити наше місто. Я дуже вдячний всім патріотам, які розуміють усю підступність ситуації і домовленостей з ворогом. Сьогодні ми показуємо, що тут немає ніякої «Новоросії». Ми не чекаємо ні на яких захисників, ми самі впораємось з власними проблемами», – зазначив Миколаєнко у зверненні до присутніх.

Коли на площі зібралося більше півтисячі людей, вони, разом з колоною автомайдану, вирушили центральними вулицями міста. З численними національними символами і у синьо-жовтих кольорах херсонці співали Гімн України, славили Героїв, долучали перехожих до маршу. Люди пройшли вулицями Ушакова і Перекопською до парку Слави. Тут відбувся пам’ятний молебень за воїнами, які загинули у боротьбі за незалежну Україну.

Джерело: ДЕНЬ