Заборгованість по зарплаті погашатимуть за графіком

30 Серпня 2014 16:54
2_32927 серпня 2014 року під час засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в області, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Шепелєв розглядалися питання ліквідації боргів із заробітної плати на підприємствах ПАТ «Херсонрибгосп», ТОВ «Світоч» м. Херсон.
 
У рамках засідання, перший заступник голови облдержадміністрації заслухав пояснення кожного із керівників зазначених підприємств щодо ситуації, яка призвела до виникнення заборгованості.
 
Крім того, учасники наради обговорили проблемні питання погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках області.
 
Ігор Шепелєв зазначив, що однією з головних причин існування заборгованості із заробітної плати на зазначених підприємствах є, зокрема, недостатність заходів, що вживаються у цьому напрямку керуючими.
 
Також на заході розглядали питання про виконання попередніх рішень тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в області.
 
«Незважаючи на те, що в області вживаються всі необхідні заходи щодо скорочення заборгованості із заробітної плати, проблема погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах та в організаціях області залишається актуальною і потребує невідкладного вирішення», – зауважив Ігор Шепелєв.
 
За результатами засідання перший заступник голови облдержадміністрації доручив керівникам підприємств, на яких виникла заборгованість, розробити або відкоригувати графік погашення заборгованості із заробітної плати та забезпечити його дотримання. Крім того, у стислі терміни провести детальний аналіз та поінформувати про конкретні строки погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-банкрутах, а також про заходи, що вживатимуться ними для її погашення.