Херсонщину відвідав Міністр охорони здоров’я України

18 Серпня 2014 17:45
8093_thumbу м.Херсон з робочою поїздкою перебував Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій.
Під час  наради в Департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації були обговорені питання надання медичної допомоги переселенцям із окупованого Криму, Луганської та Донецької областей.
Станом на 15 серпня 2014 року зареєстровано міграційною службою вже понад 1500 осіб, серед них 314 – діти. Заступник директора Департаменту Ліна Бондарева доповіла Міністру про заходи які вживаються керівництвом галузі в області для забезпечення медичною допомогою цієї категорії пацієнтів та проблеми, які виникають і можуть бути вирішені за допомогою міністерства охорони здоров’я.
Відвідини Херсонської міської клінічної лікарні розпочалися з ознайомлення з цінами на ліки в одному з аптечних пунктів. Олег Мусій, спілкуючись з фармацевтами, цікавився динамікою цін на ліки імпортного та вітчизняного виробництва, номенклатурою наявних лікарських засобів.
Міністр ознайомився з роботою навчально-тренажерного центру,  неврологічного відділення, міського інсультного центру, проктологічного відділення, відділення анестезіології та реанімації, судинної хірургії, умовами перебування та лікування пацієнтів.
Крім того, в Херсонському обласному госпіталі інвалідів війни Олег Мусій відвідав терапевтичне, кардіологічне та неврологічне відділення.