Володимир Миколаєнко: «Бажаю «Кристалу» побільше перемог»

11 Серпня 2014 16:54

1407130183_e9432fccf28a953514f077b86e5e657a_lПротягом напруженого міжсезоння, в яке херсонський «Кристал» був змушений боротися з матеріальними труднощами, важливу роль у вирішенні фінансових питань клубу відіграла міська влада і зокрема мер міста – Володимир МИКОЛАЄНКО. Наразі наш клуб розрахувався з минулорічними боргами перед ПФЛ, успішно пройшов атестацію на поточний сезон і поступово розраховується з футболістами. Позитивну динаміку ми бачимо і в самому підході міського голови до футболу в Херсоні. 1 серпня ми зустрілися з Володимиром Миколаєнком у його кабінеті, аби поговорити про вирішення нагальних проблем «Кристала», дізнатися думку мера щодо перспективи команди і подальшої співпраці влади й керівництва клубу.

– Володимире Васильовичу, як ви оціните вирішення поточних фінансових питань «Кристала»? Відомо, що ви активно сприяли старту нашого клубу в Чемпіонаті України, допомагали у збереженні команди. А що можна сказати про сьогоднішній день?

– Наразі заборгованість ще доволі велика. Буквально перед нашою розмовою у мене закінчилася нарада з заступниками. Ми піднімали й питання «Кристала». Визначились, що будемо вишукувати можливість і фінансування відбуватиметься щотижнево. Зокрема у серпні ми точно маємо таку можливість. Хочу, щоб уболівальники розуміли, що сьогодні нам дуже непросто. Є й інші спортивні клуби, у яких борги. Однак це не складає з нас зобов’язань перед футболом. 

– Як ви ставитесь до того, що клуб фінансується майже повністю з міського бюджету? Чи не ведете роботу по залученню бізнесу у футбол?

– Нещодавно до нас зверталися бізнесмени, які начебто хотіли брати на себе фінансування нашого футбольного клубу. Однак коли вони порахували прибутки і видатки – відмовились. Всі ж намагаються отримати якусь вигоду, але це був не той випадок, ми припинили співпрацю з тими людьми.

Ми постійно звертаємось до бізнесменів, якщо у них є можливості – допомагати. Я думаю, що поступово ситуацію з підтримкою клубу виправимо на краще. 
Ви знаєте, мене зараз дуже турбує інформація, що нашому головному тренеру нібито пропонують перейти в іншу команду. Не знаю, як він вирішить, але я дуже хочу, щоб він лишився у Херсоні. Поспілкувавшись з ним, я бачу, що це людина, в яку вірить команда і вболівальники, він справжній патріот свого міста. 

Я розумію, що зараз важко. Але важко усім. В країні йде війна. І кожну вільну копійку держава спрямовує на підтримку нашого війська. Наш бюджет відчуває великий тиск через це. Ми не можемо вчасно розрахуватися за освітлення вулиць, світлофори, ремонти доріг, ліфтів. Але я сподіваюсь на розуміння людей. Водночас не можна сказати, що в такій ситуації місто виглядає гірше, ніж коли було більше грошей і на армію так не витрачали. 

– Раніше говорилось, що місто може допомогти клубу тим, що не потребує великих затрат. Наприклад, дати місця для реклами й афіш матчів «Кристала».

– Ця робота ведеться. І цим повинно активніше зайнятись управління молоді і спорту міської ради. Я їм нагадаю. В цьому зацікавлені всі – і клуб, і вболівальники. Є вуличне радіо, соціальні біл-борди. Я думаю, що тут не може бути ніяких заперечень. Я пам’ятаю, як раніше на футбол у Херсоні збиралися тисячі людей, стадіон був забитий. Сьогодні ми може й не зберемо повні трибуни, але відвідуваність підняти потрібно. І з тою грою, яку «Кристал» демонструє останнім часом, я сподіваюсь, люди частіше ходитимуть на матчі.

– Користуючись нагодою, запрошуємо вас на найближчий домашній матч «Кристала».


– Дякую, обов’язково прийду. Хочу також побажати нашим уболівальникам терпіння і впевненості в тому, що все буде добре. А «Кристалу» – побільше перемог.

Прес-служба ФК «Кристал»