Херсонські міндоходівці “накрили” підпільну типографію акцизок та алкогольний фальсифікат

11 Серпня 2014 10:43
unnamed6-224x300

http://www.postfactum.ks.ua

Співробітниками оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області спільно із запорізькими колегами встановлено групу осіб, яка на території Запорізької та Херсонської областей впродовж останніх двох років здійснювала незаконне розповсюдження спирту та виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв, маркованих підробленими марками акцизного податку з метою подальшого збуту населенню.
На підставі ухвали слідчого судді проведено обшук та зафіксовано факт незаконного масового виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв, маркованих підробленими марками акцизного податку та незаконного зберігання спирту.

За словами в.о. заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області Сергія Стадніка, в ході обшуку та оглядів виявлено та вилучено понад 2,5 тони рідини з характерним запахом спирту, близько 1000 пляшок готової горілчаної продукції, 0,2 тони коньяку, обладнання та фурнітура для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв. Всього вилучено 3,2 тони підакцизної продукції орієнтовною вартістю 280 тис. грн., а також  майже 5300 фальсифікованих марок акцизного податку для маркування алкогольних виробів.

Наразі ведеться досудове слідство стосовно групи осіб, які за попередньою змовою займались  незаконним виготовленням фальсифікованих підакцизних товарів із недоброякісної сировини та  виготовленням підроблених марок акцизного податку. Злочинна діяльність даної групи осіб кваліфікується ч.2 ст.28, ч.1 та 2 ст.204 КК України, а також ч.2 ст.199 КК України повідомляє прес-служба Головного управління Міндоходів у Херсонській області.