Херсонці намолотили майже 2 мільйони тонн зерна

8 Серпня 2014 10:26

images (2)За результатами збору врожаю на території Херсонської області було найбільші обсяги зерна намолочено сільгосптоваровиробниками Новотроїцького (162 тис. Тонн), Генічеського (158 тис. Тонн), Великоолександрівського (150 тис. Тонн) і Нижньосірогозького (138 тис. Тонн) районів.

При цьому найвища врожайність була зафіксована в Великолепетиському (30,1 ц / га), Нововоронцовському (29,8 ц / га), Нижньосірогозькому (28,3 ц / га) і Великоолександрівському (28,1 ц / га) районах. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Ярмак.

В розрізі культур, за словами Ярмака, було намолочено 205 тис. тонн озимого ячменю (при середній врожайності 24,5 ц / га) і 263 тис. тонн ярового ячменю (при середній врожайності 21,1 ц / га). Найвища врожайність по цих культурах в Білозерському, Великолепетиському, Великоолександрівському та Каховському районах.

В цілому, збиральна кампанія ранніх зернових культур дала непогані результати: 1 млн 820,5 тис. Тонн зерна при врожайності 26,2 ц / га.

Крім того, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації повідомив про те, що триває збір пізніх зернових культур.

– На сьогодні пізніх зернових культур підлягає зібрати 76,8 тис. Га: це кукурудза, сорго, просо, рис, соняшник, – зазначив він і закликав начальників управлінь агропромислового розвитку провести серйозну роботу серед аграріїв щодо недопущення виникнення пожеж на полях через випалювання стерні та бур’янів. Адже пожежі спалюють верхні шари грунту і зменшують врожайність зернових культур.