Микола Томенко: Треба розпочати санкції проти Росії в Україні, а потім уже вимагати від світу

7 Серпня 2014 15:06

88На зустрічі з громадськістю, вчителями, працівниками сфери освіти й культури в Національному дендропарку Софіївка в рамках реалізації просвітницьких програм благодійного фонду “Рідна країна” голова фонду Микола Томенко разом із представником фонду на Черкащині Володимиром Гресем передали для дошкільних закладів, шкіл і бібліотек Умані дитячі книжки видавництва “Веселка”, альбоми Шевченка 1845 року, українські щорічники.

На зустрічі радник Президента України, народний депутат Микола Томенко сказав, що в Україні протягом останнього періоду держава не вела просвітницької, патріотичної роботи, а всі очільники держави, починаючи з президента Януковича, прем’єра Азарова і міністра освіти Табачника були ідеологами доктрини “Русского міра”.

“Тому сьогодні ми маємо ситуацію, коли мало від світу вимагати санкцій проти Росії, а найперше треба розпочати санкції проти Росії в Україні. Проти російських серіалів, які принижують українця, возвеличуючи натомість російського солдата чи мєнта. Санкції проти російського російського бізнесу, який, користуючись зв’язками з попередньою владою, за копійки зайшов в Україну. Санкції проти пропагандистів “Русского міра”, які досі займають посади в органах державної влади, керівництві армії та в правоохоронних структурах”, – підкреслив Томенко.

“Для того, щоб ідеологія санкцій була ефективною, треба спочатку розпочати санкції проти Росії в Україні, а потім уже вимагати від світу”, – резюмував народний депутат.