Півтори сотні херсонських підприємств підвищили зарплату своїм працівникам

7 Серпня 2014 08:32

З початку цього року завдяки роз’яснювальній роботі фахівців податкової інспекції Херсона та 174 співбесід з роботодавцями рівень виплати заробітної плати своїм працівникам підвищили 154 підприємства. В результаті цього місцева казна поповнилася 1,7 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. У липні було проведено 53 таких співбесіди. Їх наслідком є підвищення заробітної плати працівникам 53 підприємств та додаткове надходження до місцевої казни майже 60 тис. гривень податку на доходи.
Переконувати роботодавці виплачувати своїм найманцям більшу зарплатню вдається також під час спільних заходів податкової інспекції та органів місцевого самоврядування. Зокрема, при виконкомах міської та районних рад Херсона утворені робочі групи, які опікуються питаннями дотримання законодавства про зайнятість херсонців та легалізації оплати праці. Завдяки роботі таких груп за 7 місяців 2014 року бюджет отримав додаткових 288 тис. гривень податку на доходи.
Вкотре нагадуємо, що місцевий бюджет складається із різних “кирпичиків” у вигляді податків, зборів тощо. Водночас основним джерелом його наповнення – є податок на доходи фізичних осіб. Тому кожен херсонець повинен усвідомити, що саме від його особистого внеску залежить благоустрій нашого міста, якісне медичне обслуговування тощо.