У Хорлах пройшов Міжнародний фестиваль любителів мистецтва

5 Серпня 2014 12:00
1407227826_dscn9932

http://khersonline.net

У селі Хорли Херсонської області 1-2 серпня пройшов IV Міжнародний фестиваль-конкурс аматорських колективів «Хорлівська ліра».

Всього для участі у фестивалі-конкурсі «Хорлівська ліра» надійшло 196 заявок. Він проходив у трьох номінаціях: вокал, хореографія, інструментальний жанр за різними віковими категоріями.
Цього року фестиваль змінив свій статус і став Міжнародним. У Хорли приїхали не лише представники усіх районів Херсонщини, а також аматори з інших регіонів країни: з Житомирської області, Вінницької, Рівненської, Київської, Черкаської,  Одеси та Києва, а ще – любителі з Молдови, Білорусі, Ісламської республіки Мавританія .

Всього в конкурсі взяли участь більше тисячі учасників. У фінал потрапили за рішенням журі 31 виконавець і колектив. Крім фіналістів у великому гала-концерті взяли участь 30 виконавців, а також члени журі Михайло Гнатюк та Наталія Лелеко, а переможниця першого конкурсу «Хорлівська ліра», а тепер аспірант Національної музичної академії імені Чайковського Ірина Марко заспівала гімн фестивалю.