Бюджет Херсона заробив на парковці 740 тис. грн

5 Серпня 2014 08:57
7992_thumbВпродовж семи місяців цього року до місцевої казни Херсона надійшло 740 тис. грн збору за місця для паркування транспортних засобів, що на 139 тис. грн більше надходжень аналогічного періоду минулого року.
Нагадаємо, що платниками збору є підприємства, їх філії та підприємці, які згідно з рішенням міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.
Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, затверджений рішенням Херсонської міської ради від 28.12.2010 № 19 (із змінами та доповненнями). Згідно із рішенням таких ділянок у Херсоні майже 170, їх загальна площа – понад 22 тис. кв. метрів. Загалом вони мають майже 1800 місць для паркування авто. Ставка збору складає 0,03% мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового року, за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної під паркування.
Також рішенням Херсонської міської ради комунальне підприємство «Сервіс – Центр» визначено особою, уповноваженою на організацію та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів.