У Нововоронцовському районі виконали план по наповненню бюджету

4 Серпня 2014 16:42
7986_thumb

http://www.oda.kherson.ua

Питання наповнення місцевого бюджету Нововоронцовського району є одним із основних завдань всіх  уповноважених органів влади. Голова районної державної адміністрації Василь Тітаренко провів засідання комісії по наповненню місцевих бюджетів та бюджету Пенсійного фонду з питання виконання планових призначень до районного бюджету в цілому та виконання бюджетів сільських Рад за підсумками 6-ти місяців поточного року.

У роботі комісії взяли участь заступник голови райдержадміністрації Наталя Литовченко, начальник Нововоронцовського відділення Ново каховської ОДПІ Світлана Геращенко, директор РЦЗ Наталя Терно, начальник РФУ райдержадміністрації Лариса Найда, заступник начальника Управління соціального захисту Алла Панченко, начальник відділу економіки РДА Євген Антощенко та заступник начальника Держземагенства Олена Овчиннікова. Начальником районного фінасового управління Ларисою Найдою було зазначено, що в поточному році тільки за підсумками семи місяців, рівень виконання планових призначень склав 105,5% або 6535,8 тис. грн, що на 521,5 тис. грн більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Темп росту до минулого року склав 8,7%.
Рівень виконання доходів загального фонду місцевих бюджетів району до затверджених органами місцевого самоврядування річних показників за оперативними даними становить 53,1%. По бюджетах сільських та селищної рад цей показник варіює від 37,9% по Петропавлівській сільській раді до 76,8% по Осокорівській сільській раді, по районному бюджету відсоток до річного плану складає 49,4. Лариса Анатоліївна зазначила, що в районі є всі перспективи забезпечити виконаня доведених завдань 9-ти місяців не нижче рівня виконання показників  першого півріччя.
Крім того, учасниками засідання обговорювалося питання збільшення додаткових надходжень до місцевих бюджетів за рахунок залучення до оподаткування найманих працівників у підприємств, які мають в обробітку значні земельні ділянки та інші питання. Підсумовуючи нараду Василь Тітаренко зазначив, що виконання бюджету є першочерговим завданням керівників всіх відповідних служб. Адже тільки завдяки злагодженій роботі структурних підрозділів РДА, територіальних установ, органів місцевого самоврядування при безпосередній підтримці всіх суб’єктів господарювання можливо вирішити ті завдання, які сьогодні поставлені перед виконавчою владою на місцях.