Стартувала Друга ліга України з футболу

4 Серпня 2014 10:28
250e70eabf298a81c937414dedee0427_M

Фото Олександра Крупіци

У суботу, 26 липня, на Херсонщину прийшов великий футбол. Дві команди нашої області провели перші поєдинки в чемпіонаті України серед команд другої ліги.

Херсонський “Кристал” приймав команду “Макіїввугілля” з Макіївки. Гості, як і кристаловці, почали підготовку всього за тиждень до старту. Правда, макіївців зберегли майже повністю склад, посиливши його кількома досвідченими гравцями. А от у складі нашої команди з’явилося солідне поповнення з сімох футболістів. Перейшли з новокаховській “Енергії” херсонський вихованець Денис Риженко і Тарас Ковальчук, що був в оренді у енергетиків з “Титану”. Також в стартовому складі грали Денис Данюк з ужгородської “Говерли”, Віктор Мартян з дубля “Чорноморця”. Ще на заміну виходили вихованець футболу Херсонщини Іван Гливи з Новомиколаївки Скадовського району, котрий грав у дублі сімферопольської “Таврії” і Владислав Петришин з ФК “Карлівка”.
Херсонці одразу кинулися в наступ, і вже на п’ятій хвилині Ковальчук виявився самим в’юнким у воротарському майданчику гостей, відзначивши свій дебют забитим мячем. А ще через чотири хвилини, вже зі штрафного, Роман Ленський метрів з двадцяти п’яти влучив у ліву від воротаря дев’ятку. Здавалося, суперник зломлений, але макіївчани поступово оговталися від шоку і підловили воротаря господарів на виході. Їх нападник зіграв на випередження, відправивши м’яч головою у сітку воріт “Кристала”. Херсонці в середині першого тайму зуміли реалізувати ще один стандарт. Після подачі кутового Ленським не надто високий Ковальчук переправив м’яч головою у ворота «Макіїввугілля». Але після відпочинку гості зуміли з двох напівмоментів досягти стовідсоткового результату. А далі був штурм кристаловців, які так і не змогли реалізувати кілька гольових моментів. У підсумку нічия 3:3. Тепер “Кристал” зіграє вдома 6 серпня в матчі кубка України з командою першої ліги “Сталлю” з Дніпродзержинська.

У першому матчі чемпіонату новокаховська “Енергія” грала в Одесі з овідіопольської “Реал-Фарм”. Вже в першому таймі, поступаючись 0:1, новокаховчани залишилися в меншості. Але вони у другій половині зустрічі зуміли зрівняти рахунок. Відзначився на 48 хвилині їх новачок Володимир Плішка, котрий раніше виступав за хмельницьке “Динамо”. А втримати нічийний рахунок новокаховчани не змогли, поступившись 1:2. Кілька слів про поповнення “Енергії”. Ще в колектив влилися Руслан Борш та Ярослав Рафальський з криворізького “​​Гірника”, Сергій Пітл з стрийської “Скали”, Олексій Шейко з Київщини. Місцеві вихованці каховчанин Сергій Гайдаєнко і новокаховчанин Сергій Дудка.

Джерело: Вгору