Обласна влада звернулася до РНБО щодо введення на території Херсонщини воєнного стану

4 Серпня 2014 16:12
1__6

http://www.oda.kherson.ua

Голова обласної державної адміністрації Юрій Одарченко вважає, що тактику Російської Федерації щодо дестабілізації ситуації в Херсонській області змінено. Про це він сказав під час прес-конференції  у понеділок, 04 серпня.

Так, навесні цього року відбувалися акції сепаратистського характеру, такі як мітинги за об’єднання з Російською Федерацією та утворення Херсонської Народної Республіки.
Проте подібні акції, за словами Юрія Одарченка,  не були сприйняті населенням Херсонщини.
Сьогодні ж, як відзначив голова облдержадміністрації, дії ворожої сторони поновилися, і основна мета їх – підірвати довіру  українського народу до державної влади  та зірвати мобілізацію.
«Зважаючи на це, обласна влада звернулася до Ради Національної безпеки та оборони України із проханням введення на території Херсонщини воєнного стану», – підкреслив Юрій Одарченко.
Як зауважив Юрій Одарченко, має бути побудована серйозна структура, що включатиме міліцію, Службу Безпеки України, військових і громадськість та дасть можливість протидіяти агресії з боку Російської Федерації. Побудувати ж таку структуру, на переконання Юрія Одарченка, можливо лише за умови введення воєнного стану.
Стосовно ж функціонування батальйону територіальної оборони «Херсон» голова облдержадміністрації запевнив: «Батальйон повністю оснащено; на сьогодні тут знаходиться 100 бійців, які готові нести службу та обороняти країну. Усі планові завдання по мобілізації виконуються належним чином».