Обговорено питання підвищення енергоефективності Херсонської області

1 Серпня 2014 15:52
ава_7

http://www.oda.kherson.ua/

Сьогодні, 01 серпня 2014 року, під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Шепелєва проведено засідання робочої групи з питань підвищення енергоефективності та розвитку відновлювальної енергетики.

Так, на заході було розглянуто результати проведення енергетичних аудитів закладів бюджетної сфери обласного підпорядкування. Також учасники обговорили доцільність об’єднання програми підвищення енергоефективності Херсонської області на 2012-2015 роки та програми розвитку вітроенергетики в Херсонській області до 2030 року в один програмний документ.
На засіданні було зазначено, що станом на 01.01.2014 року обстежено 51 заклад з 83. А щоб провести у поточному році експрес-енергоаудит залишившихся 32 комунальних закладів необхідно ще виділити 198 800,0 грн.
Крім того, на заході обговорили розробку нової концепції програми підвищення енергоефективності Херсонської області. З цього питання Ігор Шепелєв зауважив, що враховуючи значний обсяг роботи в цьому напрямі, розпорядженням голови облдержадміністрації від 24 червня 2014 року № 419 було утворено робочу групу, яка посилено вивчає питання підвищення енергоефективності та розвитку відновлювальної енергетики на території нашого регіону.
По завершенню наради Ігор Шепелєв надав ряд доручень представникам відповідних структурних підрозділів, та наголосив, що питання енергоефективності носить системний характер.
«Ми маємо поєднати організаційні, технологічні та фінансові заходи щодо надання якісних послуг з забезпечення енергоносіями населення, бюджетних організацій та виробничого сектору», – зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації.