Для легалізації заробітних плат необхідно введення кримінальної відповідальності за виплату її у конвертах

1 Серпня 2014 13:12

telegraf.com.ua

telegraf.com.ua

Виступаючи на радіо “Ера”, Радник Президента України Микола Томенко зауважив, що введення військового податку у розмірі 1,5% із заробітних плат в теорії, це допомога бюджету й армії, на практиці – потерпає добросовісний платник податків і роботодавець.

 Не зрозумілим для народного депутата Миколи Томенка видається те, що не прийнята урядом ідея, про військовий податок з прибутку підприємства, а не із зарплат фізичних осіб та відсутність заходів по легалізації виплати заробітних плат. Для того щоб забезпечити детінізацію зарплат, необхідно вводити кримінальну відповідальність за зарплати у конвертах. Не таємниця, що на сьогоднішній день велика кількість прибуткового бізнесу, починаючи із найбільш дебатованих:спортсменів, музикантів,футболістів, частини фінансової сфери, малого та середнього бізнесу, працюють у тіньовому режимі.

Тому держава має створювати стимулюючі умови, щоб роботодавець легально оплачував заробітні плати. Водночас необхідно забезпечити механізми відповідальності та контролю за цим процесом через введення кримінальної відповідальності для роботодавців.