Землевпорядники Херсонщини активно сприяють наданню земельних ділянок учасникам АТО та рідним загиблих під час цієї операції

31 Липня 2014 13:32
7964_thumbНа сьогодні, до органів місцевого самоврядування для розгляду передано 119 заяв мобілізованих про передачу у власність земельних ділянок. З них місцевими радами прийнято рішення про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок 5 військовослужбовцям під житлове будівництво загальною площею 0,69 га. Крім цього, 49 заяв про передачу у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення надійшли до Головного управління, по яким видано накази про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок 46 громадянам на площу 59,9 га, у тому числі дружині загиблого, який брав участь в АТО і до загибелі проживав у м. Каховка.
Також Головним управлінням Держземагентства у Херсонській області вже видано накази про передачу у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства 10 військовослужбовцям загальною площею 10 га. «Наразі першочерговим завданням землевпорядників області – є забезпечення земельними масивами військовослужбовців Збройних сил України, які захищають національні інтереси в цей складний для держави час», – зазначив підчас колегії з керівниками територіальних органів земельних ресурсів області в.о. начальника Головного управління Держземагентства у Херсонській області Вадим Дробот.