У Великоолександрівському районі розглянули питання підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення

29 Липня 2014 17:06
7951_thumb

http://www.oda.kherson.ua

Зважаючи на актуальність питання щодо своєчасної сплати соціальних внесків та збільшення надходжень до місцевих бюджетів, систематично у районній державній адміністрації відбуваються  засідання комісії з питань наповнення місцевих бюджетів району та бюджету Пенсійного фонду України.

У роботі чергового засідання комісії взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Олена Лавренко, представники Держземагенства, фінансового управління районної державної адміністрації, управління Пенсійного фонду в районі, управління соціального захисту населення та податкової інспекції. Члени комісії розглянули питання підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення, трудових ресурсів та забезпечення збільшення надходжень до місцевих бюджетів.
На засідання комісії було запрошено  керівників фермерських господарств, які здійснюють обробіток землі (більше 100 га) і не використовують найманої праці. Фахівці фіскальних служб детально пояснили запрошеним про наслідки від такого господарювання для місцевих бюджетів та соціально-економічного розвитку району в цілому. Також, керівники господарств отримали попередження про власну відповідальність за порушення норм чинного законодавства. Разом з тим, у ході засідання робочої комісії напрацьовувалися реальні кроки щодо легалізації найманої праці, ведення господарства у правовому полі та механізми ефективного господарювання.
За результатами роботи, вирішено – питання підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення та забезпечення збільшення надходжень до місцевих бюджетів тримати на постійному контролі. А про власні напрацювання у цьому напрямку запрошені фермери прозвітують вже у найближчий час, під час чергового засідання відповідної комісії.