У Великоолександрівському районі на відпочинок та оздоровлення школярів використали понад 1,7 млн грн

29 Липня 2014 11:18
7939_thumb

http://www.oda.kherson.ua

Питання проходження літньої оздоровчої кампанії перебуває на постійному контролі влади району. Зокрема під час чергової координаційної наради з питань оздоровлення та відпочинку дітей та підлітків районної державної адміністрації, яка відбулася у кабінеті заступника голови районної державної адміністрації Олени Лавренко, обговорювалися результати підготовки та організації оздоровлення та відпочинку дітей району цього літа та хід дитячої оздоровчої кампанії в цілому.

Начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Надія Салтан детально поінформувала про результати підготовчої роботи щодо належної організації дитячого відпочинку та оздоровлення. Відповідно до поставлених завдань у районі послугами відпочинку влітку 2014 року має бути охоплено 1171 дитина та оздоровленням – 781. На сьогодні в районі у пришкільних таборах відпочило 1870 школярів, що становить 159,7% до завдання. Всього на відпочинок юних великоолександрівців було використано 332,2 тис. грн, з яких з обласного бюджету – 50,4 тис. грн,  з районного бюджету – 164,7 тис. грн та залучених коштів – 117,1 тис. грн.
На разі у районі триває робота по оздоровленню дітей віком від 7 до 17 років. На поточну дату  оздоровилися у різноманітних дитячих закладах 562 школярі. Першочергово послугами оздоровлення були охоплені діти пільгових категорій. Завдяки створенню та функціонуванню банку даних дітей пільгових категорій, жодна дитина не залишилася поза увагою фахівців відповідних служб. До кінця поточного року всі діти, які потребують особливої уваги та підтримки, стовідсотково  будуть охоплені пільговими оздоровчими послугами.
Скоординованість дій всіх служб, які сприяють проходженню оздоровчої кампанії, співпраця з сільськими, селищними радами, батьками дозволили збільшити кількість дітей шкільного віку, яких планується забезпечити оздоровчими послугами у поточному році. Владою району докладається максимум зусиль аби всі бажаючі школярі мали змогу оздоровитися як у місцевому дитячому оздоровчому закладі «Орльонок», так і в інших дитячих оздоровчих закладах Херсонщини.
За попередніми підрахунками з початку оздоровчого сезону на оздоровлення школярів Великоолександрівщини фактично використано 1427 тис. грн, із них: з державного бюджету – 183 тис. грн, обласного бюджету – 269,6 тис. грн, з місцевих бюджетів – 230,5 тис. грн та залучені кошти становлять 743,9 тис. грн.