Вітання голови облдержадміністрації Юрія Одарченка з нагоди Дня хрещення Київської Русі

28 Липня 2014 09:03
7922_thumb

http://www.oda.kherson.ua/

Дорогі співвітчизники!

Вітаю вас з 1026-річчям хрещення Київської Русі!
Із року в рік у день святого рівноапостольного князя Володимира, одного із засновників і покровителів нашої державності, ми відзначаємо це свято як початок утвердження християнства на Русі.
Багатовікова історія засвідчила, що прийняття Київською Руссю християнства на тисячоліття визначило духовну долю українського народу і нині має вагоме значення у житті держави.
Із хрещенням Русі для нашого народу розпочалася нова доба в історії: зростає духовність, утверджується державність, поширюється писемність, відкриваються школи, будуються церкви, монастирі та собори.
Православ’я долучило Київську Русь до родини християнських народів і перетворило Київ на одну з твердинь віри, потужну та успішну державу.
У цей світлий і радісний день бажаю, щоб свято хрещення Київської Русі – України зцілило й об’єднало наші душі, додало нам наснаги віднайти у собі сили для подолання труднощів і перешкод, надихнуло на добрі справи та примножило прагнення жити в мирі та творити добро на нашій рідній землі!
Нехай Господь береже Україну!
З повагою
Голова Херсонської обласної
державної адміністрації                                                                                                          Ю.В.Одарченко