Сільгосптоваровиробникам розповіли про можливості експорту української продукції до країн ЄС

25 Липня 2014 14:36
7923_thumbНа цьому тижні в облдержадміністрації відбулося засідання «за круглим столом» на тему «Можливості експорту української сільськогосподарської продукції до країн ЄС в рамках автономних торгівельних преференцій».  На заході були присутні керівники та працівники малих і середніх підприємств, асоціації фермерів та асоціації «Здоров’я села, успіх нації».
Під час засідання було надано роз’яснення основних понять та практичних порад із впровадження та підтримки ефективності системи безпечності харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР (системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок), та торгівельних преференцій, що дає Євросоюз Україні, у першу чергу  для тих виробників харчових продуктів, які здійснюють обробку, переробку чи зберігання овочів та фруктів. Крім цього, було озвучено основні перспективи для сільгоспвиробників щодо експорту продукції в рамках наданих автономних торгівельних преференцій Євросоюзом Україні.
Так, експерт міжнародного проекту Агроінвест з питань НАССР  Юрій Оглашений, детально ознайомив  присутніх з перевагами НАССР, результатами  економічного ефекту при його застосуванні.
Крім того, заступник генерального директора ДП Херсонського науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації Тетяна Сопочева, проінформувала присутніх про нововведення в законодавстві щодо запровадження в Україні нових сертифікатів, виконання вимог законодавства щодо якості та безпеки продуктів харчування.