Питання погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах – на контролі облдержадміністрації

24 Липня 2014 15:20
2_314

http://www.oda.kherson.ua

Сьогодні під час засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в області, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Шепелєв розглядалися питання ліквідації боргів із заробітної плати на підприємствах ДП «Скадовський морський торговельний порт», ДП «Новотроїцький елеватор», КП «Таврійський водоканал», КП «Бериславтеплокомуненерго», КП «Калінінський комбінат» та КП «Комунсервіс».

У рамках засідання, перший заступник голови облдержадміністрації заслухав пояснення кожного із керівників зазначених підприємств щодо ситуації, яка призвела до виникнення заборгованості.
Крім того, учасники наради обговорили проблемні питання погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках області.
Ігор Шепелєв зауважив, що облдержадміністрація спільно із соціальними партнерами, в межах повноважень, постійно вживає відповідних заходів щодо забезпечення контролю за станом виплати та погашення заборгованості із заробітної плати працівникам області: «Своєчасна виплата заробітної плати та погашення боргів з неї – першочергові  питання, які вирішуються органами виконавчої влади в загальному комплексі соціально-економічних проблем», – наголосив він.
За результатами засідання Ігор Шепелєв доручив керівникам підприємств, на яких виникла заборгованість, розробити або відкоригувати графік погашення заборгованості із заробітної плати та забезпечити його дотримання. Також, опрацювати шляхи зростання власних надходжень за рахунок впровадження додаткових послуг або збільшення обсягів надання послуг та розширення кола споживачів.