“Знайду в Україні” завітали до Нової Каховки

22 Липня 2014 13:37

index2Проект “Знайду в Україні” шукає найцікавіші куточки нашої країни. Сьогодні огляд Нової Каховки (Херсонська область).

Місто розташоване на лівому березі Дніпра, нижче Каховської ГЕС, що утворює Каховське водосховище.

Жили ми в одному з кращих яхт-клубів України, тому і Нова Каховка дісталася нам крізь призму причалів, човнів і вітрил – у кожного з нас трьох від подорожі по півдню і південний схід України є стійке відчуття постійного життя на воді. Під ногами – або педаль газу або глибина, третього немає і не дано. Залишилося тільки політати в хмарах, але, думаю, ми і на це здатні.

Але ми починаємо, сідайте зручніше.

Місце розташування і дорога

Нова Каховка – місто обласного значення в Херсонській області. У його адміністративному підпорядкуванні знаменитий Таврійськ, де проходили Таврійські ігри. Можливо, тому (а також тому, що тут живуть справжні господарі), містечко чистий і доглянутий, виглядає зеленим і акуратним.

Дорога – бл. Ми їхали з боку Вознесенська, і як тільки закінчилася Миколаївська область, де дорогами можна лякати дітей ночами, ми виїхали на відносно рівну і приємну для машини трасу. У самій Новій Каховці дороги теж нормальні.

Оцінка – 8.

характеристика місця

Нова Каховка цікавила нас з точки зору своїх природних багатств: тут знаходиться частина Дніпровських плавнів, куди ми, власне, і прямували. Але, крім Дніпра, в Новій Каховці є величезна і розкішна паркова зона, що простягається вздовж берегів по всьому місту: є де поплавати, є де і погуляти тихими літніми вечорами.

Оцінка – 8.

інфраструктура

У Новій Каховці є все, що потрібно. Це все-таки місто, притому місто, багато років виконує представницьку функцію.

Тому без коментарів – 9.

проживання

Варіантів жити в Новій Каховці з комфортом повним повно. У нас був один з найбільш преміальних. Ми жили в яхт-клубі “Максим Марін” на березі Дніпра, з видом на яхти, вітрильники і тенісний корт. Крім готелю, тут функціонує безкоштовна дитяча школа олімпійського резерву та повний комплекс послуг, пов’язаних з яхтингом, бункеруванням та іншої “мариною”. А ще тут же проводяться яхтові регати і тенісні турніри.

За готелю: вартість номерів – від 490 до 2100 грн з сніданком. Причому 2100 – це вже президентський.

Удвох можна жити за 690 грн., А наші люкси (у кожного свій) коштували в межах 850 грн.

В цілому, ціни в Новій Каховці не лякають – комфортно і красиво можна жити від 200 гривень за одного і від 400 грн за двох.

Оцінка готельної інфраструктурі Нової Каховки – 8.

харчування

Якщо харчуватися в готелі зразок нашого, вийде дорогувато – близько 500 гривень на день на дорослого, навіть якщо особливо не перебирати. Але в місті багато кафешок, є навіть піцерія “Челентано”, якщо що 🙂

Але якщо ви приїдете до Нової Каховки з обмеженим бюджетом, то все одно голодними не залишитеся: до ваших послуг приватний сектор і тимчасова власна кухня. Свіжа риба – бонус цих місць.

Оцінка – 8.

Розваги

Звичайно, в першу чергу, це екскурсія по Дніпровським плавнях, де можна вибрати варіант до душі і по бюджету. На моторному човні дешевше, на яхті – дорожче.

Максим, власник яхт-клубу, возив нас всюди – по всіх островах і лиманах новокаховських плавнів. Острів Козацький, озера Довгий, Хрещате і Кругле (всі неймовірної краси і в лататті), Дніпрянський острів і Собецький лиман – все це обов’язково потрібно подивитися.

Максим провів тут все своє дитинство, тому ми раз у раз натикалися то на дерево, де ми зустрічали Новий рік”, то на А тут все звичайно сідають на мілину потрібно дуже добре знати місця, щоб побувати на цьому озері“.

Крім Дніпра, можна з’їздити в виноробне господарство Трубецьких (на місці старовинної садиби князя Трубецького), в заповідник “Асканія-Нова”, і навіть у Зміївку – унікальне шведське село, що знаходиться під пильною увагою посольства Швеції. Там живуть шведські переселенці, розмовляють своєю мовою і дотримуються тільки своїх традицій.

У прокаті можна взяти човна, моторки, каяки, рибальське спорядження, тенісні ракетки і, як нам здалося, навіть вертоліт, якби він нам знадобився.

Оцінка – 10.

Можливість відпочинку з дітьми

Тут буде комфортно і сім’ям, і парам, і компанії друзів. Інфраструктура розвинена, так що в разі чого ви не опинитеся в памперснійгастрономічному вакуумі.

Ми зустрічали дуже багато сімей саме з дітками, причому наймолодшому, з яким ми познайомилися, було всього півроку, і він відчував себе прекрасно.

Оцінка – 9.

Чистота

У Новій Каховці – чисто. Не як всюди, а просто чисто.

Оцінка – 9.

Wi-Fi і мобільний зв’язок

З цим теж проблем немає.

Оцінка – 8. Мінус 1 бал за швидкість інтернету.

Безпека

Тихо, спокійно, яхт-клуб охороняється, є рятувальники. На міських пляжах рятувальників не бачили. Але покажіть, де вони є, крім Малібу.

Оцінка – 8.

глибокодумний висновок

Нова Каховка – справжня перлина Дніпра. Тут по-європейськи чисто і по-українськи зелено. Вкрай мало такого ненависного нами дихання безнадійного совка. Очі бачать доглянуті вулиці, гарні ресторанчики, дерев’яне покриття пірсів і набережних.

У будь-якому випадку, вам тут буде круто – в якому б складі ви не відправилися сюди. Тільки майте на увазі: Нова Каховка – не місце відпочинку сегмента екстраеконом”. На сім’ю з трьох осіб доведеться витратити не менше 1000 гривень на день, включаючи проживання, харчування і мінімальний набір розваг. Навіть якщо готувати будете на власній кухні, а обідати в кафе не частіше 1 разу на два дні.