В Скадовську шукали майбутніх олімпійців

22 Липня 2014 09:32

загруженное (23)З 12 по 16 липня в Скадовську на однойменній начально-спортивній базі ВФСТ «Колос» АПК України відбулися Всеукраїнські фінальні змагання під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?» 2014 року з боксу серед юнаків 2000/2001 років народження, учнів позашкільних навчальних закладів ВФСТ «Колос» АПК України.

Змагання організувала, профінансувала і провела Центральна рада ВФСТ «Колос» АПК України (голова Олександр Мендусь) за організаційної підтримки Центральної ШВСМ «Колос» (директор ШВСМ Геннадій Колумбет, заступник директора Дмитро Тараненко) та навчально-спортивної бази «Скадовськ» (директор Леонід Пасічник).

Не дивлячись на те, що в країні йде неоголошена війна, щодня гинуть люди мільйони народних коштів витрачається на знищення ворога, у змаганні узяли участь 75 юних боксерів-колосовців з 11 областей України.

Важливо відзначити те, що у змаганні узяла участь команда Донецької області (голова обласної організації Вадим Кашеваров), на території якої відбуваються військові дії антитерористичної операції і юні спортсмени якої хоч на тиждень відволіклися від того кошмару, що чинять сепаратисти та путінські найманці на їх малій батьківщині.Бездоганно, без зауважень і протестів відпрацювала на змаганні суддівська колегія на чолі із заступником директора ЦШВСМ «Колос» Дмитром Тараненком, головним суддею, суддею національної категорії Анатолієм Тюріним з Херсонщини та головним секретарем, суддею національної категорії Тетяною Лакустою з Рівненщини.

Чемпіонами у особистій першості в збірній Херсонщини стали:
Оболенцев Владислав (44,5) із Зеленівки м. Херсона, Закирко Володимир (50,0), Заіка Максим (59,0) обидва із Антонівки м. Херсона, Паламарчук Ростаслав (+76,0) з Голопристанського району.
Крім 4 перможців в нашій збірній є ще срібні і бронзові призери:
– ІІ місце посіли Сергій Кривич (43,0), Іван Безимяний (52,0) обидва із Зеленівки м. Херсона, Микола Спінов (68,0), Максим Червонюк (54,0), Євген Ліщук (46,0) усі троє з Цюрупинського району;
– ІІІ – Владислав Тканко (41,5) та Дмитро Рижков (56,0) обидва із Антонівки м. Херсона.

Наші чемпіони і призери є вихованцями Херсонської ОКДЮСШ «Колос» (директор Володимир Маломуж), Цюрупинської ДЮСШ «Золота нива» (директор Анатолій Діденко) та Голопристанської ДЮСШ (директор Вадим Качур), тренерів Дмитра і Любові Дзядевичів, Серпія Сазонова, Костянтина Мельника, Анатолія Тюріна, Олександра Скибинського, Миколи Харламова.

Тренером-представником збірної Херсонщини вперше був майстер спорту міжнародного класу Дмитро Дзядевич, який зовсім недавно почав працювати в «Колосі», а фінансову підтримку участі збірної Херсонщини надало управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.

Команди, що посіли І-ІІІ місця у командній першості були нагородженні пам’ятними призами (кубками) і дипломами відповідних ступенів ВФСТ «Колос» АПК України, чемпіони в особистій першості золотими медалями, дипломами І ступеню та цінними призами, срібні і бронзові призери відповідними медалями і дипломами ВФСТ «Колос» АПК України.

Переможцями командної першості стали господарі змагання – херсонці (голова обласної організації В’ячеслав Роль), на ІІ місці – запоріжці (Анатолій Земляков), на ІІІ – буковинці (Петро Івасюк).